Hantverk

Vantar

Svenskt hantverk från egna får

Lammskinnen och ullen från klippning tas om hand, bereds på Tranås Skinnberedning och blir till fårskinnsprodukter och tovade sulor. Fårskinnsfällar för barnvagnen, vantar, mössor och tofflor får såväl små som stora eller kuddar till soffan. Västar, muffar och halsdukar. Sortimentet är brett och har utvecklats över åren. De första åren var det i huvudsak tovade produkter, av dessa finns den klassiska sulan kvar. Med en tunn korksula i mitten tovas ullen runt och sulan håller foten varm och torr. Sulorna finns i storlek 36-48 och du har samma storlek på sulan som på stöveln eller kängan. 

Under sommar, höst och vinter åker Inga nästan hela Sverige runt på hantverksmässor, många av dem arrangerade av Svenska Slottsmässor. Övrig tid sker försäljningen på gården eller skickas med post inom Sverige.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *